Tu stii la ce pericole te expui?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca detergentii au o multime de efecte daunatoare asupra organismului. Fie ca vorbim de detergenti pentru haine, detergenti de vase sau orice solutii chimice pentru curatenie, folosite timp indelungat in mod regulat, acestea ne afecteaza sanatatea zilnic. Nu o spunem doar noi, ci si un studiu realizat de catre Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC):

„Detergentii sunt produsi realizati prin sinteza industriala, avand o alcatuire asemanatoare cu cea a sapunurilor. De aceea, ei sunt agenti de spalare si curatare, modificand tensiunea superficiala a solutiei de spalare. Detergentii au o putere de spalare superioara sapunurilor pentru ca includ aditivi (tenside, acizi, baze, enzime) cu rol de substante curatitoare active, capabile sa ajute la indepartarea diferitelor forme de murdarie. Pentru a limita complexitatea unui detergent, se produc linii de detergenti specializate pe intrebuintari distincte: imbracaminte, articole de menaj, pardoseli, produse metalice etc.

Iata cateva chimicale extrem de daunatoare din compozitia detergentilor:

1. Surfactanti – sunt inclusi in formula detergentilor pentru a spala mai bine hainele. Surfactanti care au fost detectati in timpul analizelor:
a) quaterinum 15 – elibereaza formaldehida, cunoscut cangerigen);
b) diethanolamina – poate provoca iritatii cutanate, oculare, probleme ale ficatului;
c) extracte petrochimice – asociate cu probleme la nivel pulmonar;

2. Stabilizatori – sunt asociati cu probleme de piele, respiratorii si iritatii oculare.

3. Inalbitori optici care ne pacalesc ochiul. Ei pot fi folositi si separat sau inclusi in detergent. Pot provoca iritatii oculare si cutanate.

4. Fosfati si EDTA se folosesc pentru eficienta detergentilor in apa dura. Nu sunt usor biodegradabile si s-a determinat ca fiind toxice pentru animale.”

Daca ar fi sa analizam fiecare dintre noi, in ce masura ne expunem la detergentii chimici, vom constata cu stupoare ca acestia se gasesc peste tot in casele noastre, fiecare cu intrebuintare precisa. Avem astfel detergenti de parchet, de gresie, detergenti pentru inox, detergenti pentru sticla, pentru mobilier, pentru vase, pentru haine – fiecare cu miros unic – cu cat mai imbietor, cu atat mai bine. Sub pretextul dezinfectarii si al parfumului placut, alegem sa ne supunem in fiecare zi atat pe noi, cat si copii, la pericolul aflat in sticlele de detergent.

Omul evolueaza permanent, pastrand pasul cu studiile medicale si stiintifice, cautand mereu noi modalitati de a opt pentru un mod de viata BIO. In ajutorul acestui aspect am adus pe piata Carpa Magica – o laveta minune, cu proprietati unice de curatare, ideala pentru orice suprafata. Carpa Magica poate curata doar cu apa cele mai dificile pete si murdarii, dupa cum vom demonstra in videourile care urmeaza sa va fie prezentate in premiera. Ramai conectat – ramai informat!

Cârpa Magică
Cârpa Magică
Cârpă Magică este o lavetă din microfibră cu proprietăți unice de curățare. Se poate folosi în întreaga casa, datorită texturii extrafine este ideală pentru suprafețele sensibile.
// e && e.preventDefault();